Handelsplatforme

SaxoTraderGO og PRO – gennemgang og anmeldelse

Saxo Bank er et naturligt sted at starte, hvis man som investor i højere grad vil tage hånd om egne investeringer. Udover den simple men bundsolide handelsplatforms udgave SaxoInvestor, som er skræddersyet til den traditionelle, langsigtede investor tilbyder banken to skræddersyede løsninger til den lidt mere avancerede private investor/aktive trader: Det drejer sig om SaxoTraderGO og SaxoTraderPRO, der er to versioner af Saxo Banks forholdsvis avancerede investeringssoftware. Især SaxoTraderGO, som er en browserbaseret løsning, tager særligt hånd om privatinvestoren, der gerne vil have en god og overskuelig handelsplatform, samtidig med, at man ønsker adgang til hele verdensmarkedet og flest mulige produkter. Det er er samtidig gratis at åbne en konto hos Saxo Bank og også gratis at have et depot.

Lige nu tilbyder Saxo Bank:

  • Gratis depot til danske og udenlandske aktier, ETF’er og investeringsforeninger
  • Aktier, ETF’er og investeringsforeninger fra over 50 børser
  • Lav minimumskurtage på især amerikanske (1 USD) men også på andre aktier
  • Mulighed for at gøre brug af gearede investeringsprodukter (ikke egnet for alle investorer pga. den ekstra risiko for tab af sine penge)
  • Gratis demokonto til at teste din strategi
  • Aktieanalysemodul med nøgletal og anbefalinger på tusindvis af selskaber
  • Konkrete handelssignaler på baggrund af teknisk analyse
  • Udvidede rapporter og afkaststatistik
  • Telefonisk hjælp og sparring på dansk fra kompetente medarbejdere
  • Avanceret grafmodul til teknisk analyse

Saxo Bank hovedkvarter i Hellerup nord for København

Hvis man er vant til at handle aktier igennem sin netbank, skal man lige vænne sig til de mange muligheder hos Saxo Bank. Men når man har sat sig ind i handelsplatformen, er det for mange svært at vende tilbage til andre mere simple platforme.

I dag er Saxo Bank en global handelsplatform, men med bankens udgangspunkt i Danmark, tager banken stadig særlig hånd om de danske kunder, og der tilbydes i de fleste tilfælde dansk support – både på mail og per telefon.

Saxo Bank er samtidig registreret som pengeinstitut i Danmark, og banken er dermed under tilsyn af det danske Finanstilsyn. Det betyder, at ens indestående er dækket af den danske indskydergarantifond med op til 100.000 EUR, og samtidig er ens værdipapirer registreret i Værdipapircentralen. En anden fordel er, at Saxo Banks system er sat op til de danske skattemyndigheder, så ens handler automatisk registreres hos SKAT. På den måde slipper man for selv at foretage det meste papirarbejde, når gevinst eller tab skal opgøres på selvangivelsen. Man er dog selv ansvarlig for at sørge for at det korrekte resultat finder vej til selvangivelsen.

Opret mig på SaxoTrader


Uddybende beskrivelse

Saxo Bank har hovedsæde i Hellerup ved København, og leverer en af de mest sofistikerede handelsplatforme til private og professionelle investorer.

Det var danske Lars Seier Christensen og Kim Fournais, der grundlage Saxo Bank i 1992 og siden er det gået stærkt. Dengang var tanken, at Saxo Bank blot skulle være en almindelig bank, men i dag er Saxo Bank primært en bank, der tilbyder handel med værdipapirer over hele verden. Saxo Bank er under kontrol af det danske finanstilsyn, da de er registreret som et pengeinstitut i Danmark. Dette betyder desuden, at ens konto hos Saxo Bank er dækket af den danske indskydergarantifond med op til 100.000 EUR.

Saxo Bank har udviklet sig gevaldigt siden dens oprindelse, og har været banebrydende med sin avancerede online handelsplatforme til professionelle samt private investorer på et tidligt tidspunkt. Selvom Saxo Bank allerede et et godt stykke foran de fleste konkurrenter på dette punkt, stopper banken ikke med at videreudvikle deres produkter. I 2018 lancerede banken således SaxoTraderPRO og siden er også platformen SaxoInvestor kommet til, som er målrettet mere almindelige investorer, som bare ønsker at handler med aktier ol.

Reception i Saxo Bank hovedkontor

Hvem er Saxo Bank egnet til?

Traditionelt er Saxo Bank egnet til investorer, der ønsker at handle langsigtet i aktier, investeringsforeninger og ETF’er, men den egner sig også til de mere sofistikerede investorer og tradere, som ønsker et større udbud af finansielle instrumenter, herunder muligheden for at geare og ”shorte” med for eksempel CFD-produkter med henblik på swing- og daytrading. Saxo Bank tilbyder også handel med vanilla optioner og futures fra forskellige børser rundt om i verden.

Saxo Bank tilbyder handel med over 60.000 forskellige instrumenter. Hvis man alene er vant til at handle igennem sit pengeinstitut, kan man derfor roligt regne med at skulle afsætte nogle timer med at lære de avancerede platforme ordentligt at kende. De mange tilpasningsmuligheder, som Saxo Bank tilbyder, gør, at man dog også kan opsætte sin brugerflade lidt mere enkelt, hvis man ønsker dette.

Udover at kunne handle de tusindvis af produkter, får man som investor også adgang til en guldgruppe af værktøjer til såvel fundamental som teknisk analyse. Saxo Bank bidrager også med nyhedsfeeds, daglige morning calls med Saxo Banks egne eksperter, selskabsanalyser, uddannelsesmateriale og ikke mindst handelssignaler, der generes af avanceret software på baggrund af forskellige former for teknisk analyse.

Der stilles ikke krav om at man skal overføre et vist minimumsbeløb til sin handelskonto i forbindelse med oprettelse af kontoen. Men man skal dog være opmærksom på, at der kræves en vis handelsvolumen, hvis man ønsker adgang til samtlige fordele, samt de laveste handelsomkostninger hos Saxo Bank.

Saxo Bank tilbyder dags dato 3 forskellige platforme dedikeret til de mere aktive tradere, som alle er bygget ovenpå samme layout:

• Den desktopbaserede platform: SaxoTraderPRO
• Den webbaserede platform: SaxoTraderGO
• Og en mobil/ipad/tablet platform, som er en udgave af SaxoTraderGO

Opret mig på SaxoTrader

Endvidere findes en webbaseret handelsplatform, SaxoInvestor, dedikeret til investorer, som bare ønsker at handle almindelige aktier og ETF´er. Der findes også en mobiludgave af denne. Læs evt. mere om denne handelsplatform her.

Når du opretter dig hos Saxo Bank, kan dit login bruges på alle platformene. Du behøver derfor ikke oprette flere konti for at nyde godt af alle platformene. Derudover vil de indstillinger man foretager sig på den enkelte platform automatisk blive synkroniseret over til de resterende. De 3 forskellige platforme vil blive gennemgået nedenfor.

I den sammenhæng kan det nævnes, at det af sikkerhedsmæssige årsager ikke er muligt at være logget ind på flere af platformene på samme tid. Det betyder for eksempel, at du ikke kan være logget ind på din handelsplatform på computeren, og samtidig logge ind på din mobil platform bagefter. I dette tilfælde ville du blive logget ud af førstnævnte.

SaxoTraderGO

Saxo Bank introducerede i 2015 den seneste version af deres webbaserede platform, SaxoTraderGO, der er mere enkelt en SaxoTraderPRO. SaxoTraderGO benytter HTML-5-teknologi, hvilket er med til at give en god og flydende brugeroplevelse direkte i ens browser. Platformen kan både benyttes på PC, Mac, Tablets samt Android og iOS telefoner. Som der nævnes tidligere i artiklen er alle platformene synkroniseret med hinanden.

Udgangspunktet for platformen er en sort baggrund, men det kan nemt ændres, så det bliver hvide/grå nuancer. Det er også nemt at tilføje en række tekniske indikatorer og graffunktionerne kører fint og smidigt – selv, når der er tilføjet mange indikatorer. Nyhedsdelen indeholder løbende finansielle nyheder og er meget omfattende . Det betyder blandt andet, at der er adgang til ikke mindre end 11000 selskabsanalyser samt vigtige nøgletal fra et stort antal lande.

Handelsvinduet hos SaxoTraderGO

Selve handelsvinduet er brugervenligt og intuitivt. Her kan man sætte en handel i gang ved 1-2 kliks, og man kan nemt følge ens positioner og hele porteføljens udvikling grafisk, hvilket giver et godt overblik – også historisk i forhold til, hvordan kontoen har udviklet sig måned for måned. Den webbaserede version er alt i alt nemmere at bruge i forhold til desktop-versionen, men til gengæld har desktop-udgaven mere at byde på i forhold til analyser.

SaxoTraderGO mobilapp (iOS og Android)

Ligesom de øvrige versioner er også mobiludgaven nem og intuitiv at bruge, når man først har sat sig ind i de mange muligheder. Det er enkelt at foretage handler i app’en, og der kan også indsættes en række populære indikatorer på en simpel måde. Eneste ulempe er, at brugerfladen naturligvis blive lige lovlig lille for det utrænede øje, men det er jo kun naturligt, når skærmen også bliver mindre. Anvendes app’en på f.eks. en iPad fungerer det hele endnu bedre, fordi overblikket øges markant. Den hurtige adgang til kontoen, resultat, eksponering etc. er bevaret i mobiludgaven, og det er særdeles godt. Mobiludgaven er dermed et godt supplement til Saxos øvrige platforme, bortset fra det forhold, at man straks bliver logget automatisk ud på en enhed, hvis man logger ind på en anden. Det har at gøre med sikkerhed, men kan hurtigt opleves som et irritationsmoment.

Eksempel på køb i app’en

Adgang til nyheder og analyse

Analyse- og nyhedsmodulet i Saxotrader-platformene er særdeles omfattende. På nyhedssiden præsenteres man for en lang række nyheder fra alverdens markeder. Platformene rummer også en makroøkonomisk kalender, der kan sættes op som man ønsker det. Her vises alle vigtige nøgletal for de enkelte lande.

Herudover er det muligt at følge med i Saxo Banks egne daglige nyhedskonferencer – Morning Calls, hvor Saxos egne eksperter giver deres bud på markedets udvikling. Disse konferencer har for nyligt gennemgået en modernisering, så det i dag har mere karakter af et nyhedsstudie, som hver morgen kl. 8:45 i løbet af 10-15 minutter på engelsk informerer om dagens vigtige begivenheder mv.

Hvis man ønsker information om fundamentale forhold i et selskab, som man overvejer at investere i, så tilbyder Saxo Bank sine kunder et gratis analyse-værktøj, hvor man får adgang og overblik over en række oplysninger på de største danske selskaber samt over 11.000 globale internationale selskaber.

Her kan man finde selskabsbeskrivelser, fem års finansielle data samt værdiansættelsesanalyse for og sammenlignelige selskaber. Man finder ikke egentlig analyser af de enkelte virksomheder, men der er alligevel et væld af brugbar data og beskrivelser, som man kan bruge til at lave sine egne analyser af de enkelte selskaber.

Saxo Bank har også udviklet et handelssignalsmodul i SaxoTrader, som inden for forskellige aktivtyper identificerer handels- og investeringsmuligheder med udgangspunkt i teknisk analyse. Det handler typisk om brud på støtte- og modstandsniveauer, kendte grafformationer og fibonacci-mønstre. Teknologien beregner selv optimale kursniveauer for Stop Loss og Take profit-ordrer, så man selv kan vurdere mulighederne og risikoen.

Markeder og produkter

Saxo Bank giver adgang til handel i mere end 60.000 produkter fordelt på alle kendte aktivklasser. Produkttyperne dækker over et par hundrede valutakryds, tusindevis af CFD i diverse enkeltaktier, indekser og råvarer (bemærk at CFD er gearede produkter). Derudover tilbydes handel i mere end 22.000 aktier fordelt på over 50 børser, mere end 6000 Exchange Traded Funds og en lang række vanilla optioner og futures.

En CFD-kontrakt i DAX-indekset (benævnes Germany40) svarer til den aktuelle indeksværdi (dvs. den nominelle værdi). Hvis man ønsker større eksponering, køber man blot flere kontrakter mens det også er muligt at handle fraktioner af en kontrakt ned til 0,1. Det er meget gennemskueligt og fremgår tydeligt af handelsvinduet i forbindelse med at man lægger sine ordrer ind i systemet.

I forhold til de udenlandske CFD-platforme udmærker Saxo Bank sig ved også at være stærk på det danske marked. Både i forhold til almindelige aktier, men også i forhold til CFD-kontrakter. Således tilbydes f.eks. CFD-indekshandel i det danske C25 indeks, hvor man kan trade ned til 1 kontrakt ad gangen. Spreadet afhænger typisk af, hvilken kundekategori, man er indplaceret i.

Sådan handler du med guld og olie

SaxoTraderPRO – desktopplatformen

I foråret 2018 præsenterede Saxo Bank en ny desktopbaseret handelsplatform, SaxoTraderPRO, der er Saxo Banks mest sofistikerede platform. SaxoTraderPRO kan både downloades til Windows og Mac. Saxo Bank har igennem årenes løb vundet mange priser på baggrund af deres avancerede platforme, og de har i den grad haft first-mover fordele i forhold til konkurrenterne. SaxoTraderPRO er endnu mere avanceret end de tidligere versioner, og henvender sig ifølge Saxo Bank selv primært til de aktive tradere med store handelsvolumener. Dette bør dog ikke afskrække andre, der ønsker at prøve kræfter med de mange muligheder.

Med SaxoTraderPRO er der uanede muligheder for opsætning af skærmene.

Som nævnt tidligere har Saxo Bank anvendt samme designskabelon mellem de forskellige platforme. Det betyder, at når man har gjort sig bekendt med en af platformene, burde det ikke være så svært at bevæge sig over i en anden. Samtidig skal man huske, at de indstillinger man foretager på tværs af platformene synkroniseres ud til de resterende, hvilket er optimalt, da man måske ikke altid lige er et sted med adgang til den desktopbaserede version af SaxoTraderPRO.

SaxoTraderPRO er blevet designet til brug på flere skærme, men kan dog også sagtens sættes op på en enkeltstående skærm. Det er nemlig muligt at tilpasse og opsætte platformen på et hav af måder. Endvidere er det muligt at gemme disse opsætninger, hvis man nu sidder med forskelligt antal skærme eller andet. En af de nye ”smart feature”, som SaxoTraderPRO medbringer, er, at man har muligeden for at trække de enkelte vinduer ud af selve platformen og placere dem direkte på sit skrivebord. Det betyder eksempelvis, at man kan have en kursgraf åben i hjørnet af skærmen og samtidig sidde og arbejde i Excel. Ved at klikke på ”Menu” i øverste højre hjørne kan man vælge de vinduer, som man vil have på sin skærm. Helt overordnet er de forskellige vinduer inddelt i hhv. Handel, Analyse og Konto.

Indlæggelse af handelsordrer sker nemt ved hjælp af en menuen Handelsvindue, hvor man også finder oplysninger om ”over night renter”, ”margin” samt ”eksponering” (Nominel værdi).

Opret mig på SaxoTrader

Handel
I Handelsmodulet er det også muligt at eksekvere handelsordrer igennem oprettede observationslister, grafer og ordrebokse. Uanset, hvordan man ønsker at oprette en ordre med mulighed for at angive stop loss, limit osv. i sammenhæng med ordreindlæggelsen, fungere det fint. Under Handelsvinduet kan man også se renteomkostningerne pr. dag, hvis man beholder positionen ”over night”, handelsomkostningerne, marginkravet samt den eksponering, man vil påtage sig i forbindelse med handlen.

Der er mange muligheder for at analysere selskaberne i Saxo Banks platforme. Her er der fokus på Novo Nordisk.

Afhængig af produkttype er det også muligt at eksekvere markedsordrer, hvilket betyder, at man handler direkte til den aktuelle pris. Endvidere kan man tilføje ”Trailing Stops”, så en position automatisk lukker, når kursen efterfølgende bevæger sig det valgte niveau væk fra den fastsatte kurs. De avancerede investor kan også drage nytte af forskellige algo-ordrer, som sikrer eksekvering af handler, når bestemte krav er opfyldt.

Ved at trykke på det lille ”i” på de enkelte instrumenter kan man nemt og hurtigt finde en række af oplysninger tilknyttet det pågældende instrument: åbningstider, kurtageniveauer, marginkrav med mere. Beskæftiger man sig med aktier, kan man ved et enkelt klik i handelsvinduet skifte fra CFD-udgaven af den pågældende aktie til den rigtige børsnoteret aktie og omvendt. Man skal derfor være opmærksom på, at man er på den ønskede udgave, når man vil indlægge sin ordre.

Positionsvinduet giver et overblik over ens aktuelle profit og tab på alle ens nuværende åbne positioner. Her er det også muligt at ændre ”stop loss” og ”take profit”, samtidig med at det er muligt at lukke alle sine åbne positioner på produktniveau, hvis man finder dette nødvendigt. Ønsker man at benytte en akties fulde ordrebog til at handle ud fra, kan dette gøres i ”Depth Trader” vinduet, hvilket giver overblik over den pågældende akties fulde ordrebog. I ”Depth Trader” vinduet kan man ved hjælp af Tidspunkt og salg-vinduet få overblik over samtlige af dagens handler på børsen. Disse funktioner kræver dog, at man abonnerer på realtidsdata på såkaldt Level 2-niveau fra de enkelte børser. Dette må siges at være forholdsvis omkostningskrævende, da man skal tilmelde sig de enkelte børser. Funktionen skal dog siges at være rigtig god for den avancerede investor.

Grafvisningen i SaxoTraderPRO kan godt virke meget omfattende, men den er dog også intuitiv og virker ganske godt. Alle ens aktuelle ordrer og positioner kan overværes på grafen, og kan samtidig nemt justeres med træk-og-slip værktøjet. Endvidere indeholder grafmodulet mere end 40 forskellige indbyggede tekniske indikatorer, heriblandt glidende gennemsnit, oscillatorer, trendindikatorer og volumenstudier. Disse indikatorer kan i vid udstrækning indstilles efter ens egne behov. Det er også muligt at kopiere de enkelte grafer med et enkelt klik og for eksempel få vist 4 ens grafer, som man kan bearbejdes med forskellige tidsintervaller eller lignende. Ikke nok med det, indeholder graferne også tegningsværktøjer, fibonacci-niveauer og meget mere, som gør det lettere at analysere prisudviklingen på forskellige instrumenter. Med hensyn til aktier er det også muligt at få vist den handlede volumen.

Kontooverblik
Saxo Bank har designet en række af moduler, som tilsammen skaber et grundigt overblik over ens margin, risikostyring samt handelshistorik. Specielt risikostyringsdelen er særlig god, når man lige får sat sig ind i betydningen af de forskellige poster. Under Porteføljevinduet kan man finde sine åbne positioners resultat i DKK og grafisk opdelt på produktniveau. Her vises også ens netto-eksponering for de enkelte positioner samlet set. Tydeliggørelsen af ens netto-eksponering er med til, at man hurtigt kan vurdere, hvor meget et fald på for eksempel 2% vil betyde for ens konto. I dette felt overstråler Saxo Bank virkelig sine konkurrenter på markedet, som ofte slet ikke har samme gennemsigtighed. Vælger man at trykke på det lille ”i”, som befinder sig øverst i vinduet, dannes et vindue med yderligere kontooplysninger, heriblandt en detaljeret marginoversigt og de omkostninger der bliver pålagt, hvis man ønsker at lukke sine åbne positioner. Du kan desuden også vælge at få marginforbruget udspecificeret på produktniveau, hvis dette ønskes. Vi har altså at gøre men en meget informativ platform.

Det er nemt at få overblik over resultaterne af ens handel.

Saxo Bank har herudover også udviklet en visuel oversigt over ens lukkede positioner, afkast samt performance, som kan vises på mange måder helt ned til produktniveau. Disse informationer giver et rigtig godt billede af ens handelshistorik, hvilket er meget brugbar information, hvis man ønsker at have et overblik over, hvor man taber og tjener penge.

Det er muligt at hente oplysninger om de såkaldte over-night renter man betaler med en dags forsinkelse. Oplysningerne fremstår dog ikke specielt gennemsigtigt, da prisen er omregnet til instrumentets valuta, hvorfor man vil stå med forskellige valutaer fra instrument til instrument. Det er først, når måneden er slut, at det hele bliver omregnet til ens kontos valuta og fratrukket ens konto. Det er altså besværligt, hvis man ønsker at følge ens resultat løbende, når man har positioner over længere tid.

Saxo Bank opererer med et begreb kaldet ”fri kapital”. Dette beregnes ved at tage kontoens kontantsaldo pr. valørdag plus/minus ikke realiseret gevinst/tab fratrukket marginkravet. Hvis den frie kapital er negativ, skal man afbetale en relativ høj rente af denne sum. Disse renter bliver fratrukket ens konto ved månedens udgang.

Saxo Bank har altså gjort det muligt at trække en række rapporter vedrørende ens kontobevægelser, handelsstatistik, renteberegninger og meget mere. Det er ikke alle rapporterne, som er lige nemme at fortolke, men de indeholder alle sammen meget brugbar information for en investor. Desuden er det muligt at følge løbende med i de antal handler man har foretaget i rapporten Gennemførte handler, hvilket gør det nemmere at holde op på, om man efterlever de afvigende handelskriterier for de respektive kundetyper.

Når alt kommer til alt, må man sige, at SaxoTraderPRO er en enormt vellykket opdatering af deres desktopplatform. Saxo Bank har allerede udmeldt, at der er forskellige andre tiltag på vej, heriblandt nogle forbedrede muligheder for automatisk opsættelse af kriterier for tabsstop på ens kontos værdi.

Priser og kundetyper

Som kunde hos Saxo Bank bliver man via Saxo Rewards loyalitetsprogrammet placeret i en af tre kategorier alt efter ens handelsomfang og kontoindestående (Classic, Premium og VIP). Jo mere man handler, og jo større indskud man foretager, desto bedre priser og jo bedre adgang til diverse services får man. Som udgangspunkt bliver man de første 30 dage typisk placeret i kategorien Classic medmindre man indskyder min. 1,5 mio. kr. , så indplaceres man i Premium. Indskyder man 7,5 mio. kr. indplaceres man i VIP. Herefter skal man løbende handle sig op til de enkelte kategorier for at bibeholde fordelene. Alt efter hvilken kategori, der er tale om indebærer det en hel del aktivitetet, hvilket man skal være opmærksom på, så man ikke kommer til at handle mere end godt er. Handelsomfanget vurderes over de seneste tre måneder samt indeværende måned. Efterfølgende skal man ligeledes leve op til den krævede handelsaktivitet, hvis man vil undgå at blive reguleret ned igen. Dog har man et år til at atter at leve op til kriterierne. Læs mere om Saxo Rewards og hvordan man mere præcist kvalificerer sig her. Udover handelsomfanget tæller størrelsen af ens kontoindestående (og samlede aktiver) også med.

Er man Classic kunde er kurtagesatsen for danske aktier og investeringsforeninger 0,08% mens minimumskurtagen er 10 DKK. Amerikanske aktier koster ligeledes 0,08% med en minmumskurtage på bare 1 USD mens tyske aktier og ETF´er (XETRA) koster 0,08% med en minimumskurtage på hhv. 5 og 3 EUR. De øvrige skandinaviske markeder har også ganske lave kurtagesatser ligesom mange andre markeder har. Handler man CFD´er kan man handle bl.a. det tyske DAX indeks med et spread på 1,5 point, Nasdaq 100 til 1 point, S&P500 til 0,5 point og Dow Jones til 1,5 point.

Hele platformen kan også slås over i hvid.

Som Premium kunde kræves et vist vedvarende handelsomfang. Kurtagesatsen er 0,05% for handel med  danske, amerikanske aktier og flere andre markeder. Minimumskurtagen er den samme som for Classickunder. Handler man CFD´er kan man handle bl.a. det tyske DAX indeks med et spread på 1 point, Nasdaq 100 til 0,7 point og Dow Jones til 1,5 point.

Den mest fordelagtige kundekategori, VIP, kræver at man har et pænt stort handelsomfang. Her er kurtagesatsen dog bare er 0,03% for handel med danske, amerikanske aktier og flere andre markeder mens minimumskurtagen følger Classic. Handler man CFD´er kan man handle bl.a. det tyske DAX indeks med et spread på 1 point, Nasdaq 100 til 0,5 point, S&P500 til 0,4 point og Dow Jones til 1,5 point. Som VIP kunde har man endvidere eksklusiv mulighed for sparring med Saxo Banks handelsbord, invitationer til særlige arrangementer mv.

Tjek alle priserne ud her.

Andre omkostninger

Børskurser i realtid kræver tilmelding til de enkelte børser. Handel i OMX Nordic (Danmark, Sverige og Finland) koster f.eks. et månedligt gebyr på 7 EUR. Hvis man handler mere end 4 aktie- eller CFD’er i den pågældende måned, bliver man godskrevet gebyret.

Ved handel med værdipapirer i udenlandsk valuta, vil man uanset kundeniveau blive pålagt et valutavekslingsgebyr på 0,25% af det samlede handelsbeløb. Handler man udenlandske aktier regelmæssigt for et vist beløb, kan det klart anbefales at åbne en underkonto i den pågældende valuta, hvorved man undgår at skulle betale valutavekslingsgebyr ved hver eneste handel.

Saxo Bank opkræver ikke gebyrer for inaktivitet. Saxo Bank opkræver heller ikke de typiske VP-gebyrer eller andre gebyrer, som ved handel hos mange af de traditionelle banker godt kan løbe op, ikke mindst når der er tale om handel med udenlandske værdipapirer.

Handler man spot valutakryds i positioner under en vis størrelse, skal man være opmærksom på, at man bliver opkrævet et gebyr.

Tjek alle priserne ud her.

Kundeservice og åbning af konto

Saxo Bank har generelt en velfungerede kundesupport, hvor man får hurtige svar pr. telefon eller pr. email – oftest på dansk.

Man kan overføre penge til sin konto via kreditkortoverførsel eller som bankoverførsel. Som dansker kan man åbne konto ved brug af sin MitID, hvilket gør identifikationsdelen meget smidig.

Indberetning til Skattestyrelsen

Som dansk handelsplatform har Saxo Bank den store fordel, at ens handler automatisk indberettes til Skattestyrelsen. Handlerne indberettes handel for handel, og kan ses i ens elektroniske skattemappe under ”Aktier og investeringsbeviser”. I forhold til finansielle kontrakter beregner banken et nettoresultat for de forskellige kontrakttyper, som indberettes.

Det er ens eget ansvar at sørge for, at det hele noteres korrekt og også sørge for at påføre et samlet (positivt) nettoresultat i rubrik 346. Har man i stedet opnået et samlet tab på finansielle kontrakter, skal man ikke bekymre sig om at miste retten til senere at kunne bruge tabet til modregning i kommende års gevinster, da Saxo Bank på vegne af dig opfylder indberetningspligten.

Man skal dog selv sørge for opdeling af tabet i hhv. aktiebaserede kontrakter og øvrige kontrakter samt også tage stilling til anvendelse af tabet. Dette skal påføres i rubrik 85-87.

Sikkerhed

Saxo Bank er registreret som pengeinstitut i Danmark, og banken er dermed under tilsyn af det danske Finanstilsyn. Det betyder, at ens indestående er dækket af den danske indskydergarantifond med op til 100.000 EUR. Samtidig er ens værdipapirer registreret i Værdipapircentralen, og det betyder som hovedregel, at de ikke vil blive påvirket af bankens eventuelle betalingsstandsning eller konkurs. Disse værdipapirer opbevares i et VP-depot i kundens navn, og vil derfor blive returneret til kunden. Hvis banken i yderste konsekvens ikke kan returnere værdipapirer, der opbevares i depot eller forvaltes, dækker Garantifonden med op til EUR 20.000 pr. kunde på linje med andre danske banker (og f.eks. udenlandske brokere hjemmehørende i EU/EØS). Som detailinvestor er man desuden ifølge nye ESMA-regler sikret mod at tabe mere end sit kontoindestående.

Konklusion

Saxo Bank har et meget stort udbud af produkter, der passer godt til den langsigtede investor, der ønsker en bred palette. Samtidig er Saxo Bank også egnet til den meget aktive, kortsigtede tradere, der også ønsker at gøre brug af gearing. Platformene indeholder både komplekse løsninger, men kan også sættes op til mere simpel brug. De udbudte platforme er klart blandt de bedste i klassen, og så er det hele på dansk, hvilket også er en stor fordel.

De gode priser på handel er bestemt heller ingen hæmsko for brug af Saxo Bank som ens foretrukne udbyder.

Som dansk pengeinstitut er du med Saxo Bank også hjulpet godt på vej med hensyn til skatten, der indberettes automatisk. Samtidig er man som investor dækket som et dansk pengeinstitut i øvrigt, og man behøver ikke bekymre sig om f.eks. cypriotisk eller engelsk lovgivning. Herudover er man også forskånet for sprogforvirring i forhold til kundeservice.

Alt i alt kan Saxo Bank anbefales til både langsigtede såvel som mere kortsigtede investorer.

Opret mig på SaxoTrader

Invested.dk modtager i visse tilfælde kommission og/eller betaling for annoncering fra Saxo Bank og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Invested.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om investering.

Del denne artikel

Invested.dk